OW Bunker skandalen

Det børsnotererede OW Bunker var Danmarks næststørste mål på omsætning.

Fredag den 7. november 2014 gik selskabet konkurs efter mulig svindel for op imod 750 millioner i et datterselskab i Singapore samt store nedskrivninger på over 850 millioner kroner.

“Det er med dybeste beklagelse at bestyrelsen og direktionen må meddele, at det ikke har været muligt at finde en holdbar løsning. Som konsekvens heraf indgives konkursbegæring for OW Bunker A/S, O.W. Bunker & Trading A/S og O.W. Supply & Trading A/S,” skrev selskabet i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Sagen var en af de største danske erhvervsskandaler i nyere tid, men den er ikke den første, og den bliver heller ikke den sidste.

400 års svindel og aktieskandaler
Få hele historien om flere århundreders finansielle bobler, aktiekrak og erhvervsskandaler. Søren Ellemose er en af Danmarks mest kompetente skribenter og har blandt andet skrevet den anmelderroste bog Kejserens Nye Klæder om aktiebobler og erhvervsskandaler.

Book et superaktuelt og vedkommende foredrag om erhvervsskandaler, aktiebobler og finansielle kollaps og få forklaringen på hvorfor aktiemarkedet ikke fungerer og hvorfor investorerne lader sig forlede af grådighed.

Foredraget præsenterer den historiske baggrund for de stadig mere voldsomme udsving i det finansielle system.

Det er historien om menneskelig forblændelse, irrationelle investorer, flokmentalitet og grådighed, som gang på gang har skabt finansielle bobler, der uundgåeligt brister.

Det er fortællingen om de riges klub, højtlønnede bankdirektører og kyniske spekulanter, der ser fondsbørsen som et økonomisk tagselvbord.

Foredragets emner
Den hollandske tulipan-spekulation i 1600-tallet
Guld & Jernbaner
Den store krise og Dow Jones-kollapset 1929
Da It-boblen bristede
Finans- og bankkrisen
Erhvervslivets rædselskabinet
Fondsbørsens skandaler

Book foredrag om erhvervslivets skandaler og aktiebobler
Søren Ellemose beretter vedkommende om finanskrise, økonomiske spekulationer, børshajer, konkursryttere og en lang række af de mere kulørte indslag fra den økonomiske verden.

Kom ind bag erhvervslivets facade i denne tour-de-force om 400 års erhvervshistoriske skandaler.

Varighed: 2 x 45 minutter

Pris & kontakt
Pris: Individuel prissætning fra 3.500,- kr. ekskl. moms. Dog tillægges altid transportudgifter samt udgifter til færge/bro. Foredragets længde og indhold kan tilpasses individuelt.

Kontakt Søren Ellemose direkte på soren@forfatterskabet.dk

Andre glade kunder
Vi har holdt foredrag for blandt andre Aarhus Universitet, Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, Dansk Aktionærforening (DAF Århus og DAF Aalborg), JP Master, Tranbjerg Bibliotek, Odder Bibliotek, Vor Frue Kirke i Assens, Vordingborg Rotaryklub, VitaPark Kulturfestival, KrimiMessen Horsens, Vordingborg Storstrømmen Rotary, Odder Rotary, Hammel Rotary, Skanderborg Rotary, Randers Rotary, Viby Gymnasium & HF, Saxild Strand.